Status
Opgeleverd in
Thema
Setting
Diagnostiek en behandeling
Precall, handleidingen en studies
2022-31: Moduleontwikkeling ouderbetrokkenheid binnen het preventiegerichte Halt Schoolspreekuur
Ouderbetrokkenheid in de Halt-interventie 'Schoolspreekuren'
Lopend2022-30: ADAMAS; inzet Credible Messengers in de forensische jeugdhulp
Lopend2022-27: Risicoscreener Jeugd implementatie
Dit voorstel vormt een opvolging op de vorige twee projecten over de Risicoscreener Jeugd. Het doel is om de Risicoscreener Jeugd daadwerkelijk te gaan implementeren in de forensische (ambulante) jeugdhulp op basis van de resultaten uit voorgaande verkenningscall naar de implementatiemogelijkheden van de Risicoscreener Jeugd.
Lopend2021-23: Slapende Honden, Wakker Maken: een effectiviteitsstudie naar een innovatieve behandeling voor chronisch getraumatiseerde kinderen
De Slapende Honden methode is een behandeling die zich richt op het motiveren van jeugdigen voor traumaverwerking en het in kaart brengen en opheffen van obstakels die traumaverwerking in de weg staan.
Afgerond2021-21: Risicoscreener Jeugd Verkenning Implementatie en Validatie
Naar aanleiding van het KFZ-Jeugd project Risicoscreener Jeugd is dit project van start gegaan om de implementatie en de validatie van het instrument te verkennen.
Lopend2021-20: Feelee in de forensische psychiatrie
Onderzoek en implementatie van de Feelee app in de forensische behandelpraktijk
Afgerond2021-19: Literatuurstudie naar werkzame elementen van behandelmotivatie bij jongeren in de forensische jeugdhulp
Gemotiveerd meer effect behalen: literatuurstudie naar werkzame elementen van behandelmotivatie bij jongeren in de forensische jeugdhulp
Lopend2020-18: Ask me first! Jongeren actief betrekken bij risicotaxatie: de Transition Inventory
In dit project wordt de Transition Inventory vertaald naar het Nederlands en aangepast op de Nederlandse context. Daarnaast wordt in dit project gekeken naar de implementatie van dit instrument en wordt de doeltreffendheid op het gebied van werkalliantie en engagement geëvalueerd.
Lopend2020-17: Brains4Use: Op weg naar een hoger niveau van effectiviteit voor de interventie voor middelenmisbruik bij jongeren in (justitiële) residentiële zorg
In december 2015 heeft de Erkenningscommissie Justitiële Interventies Brains4Use erkend op het niveau ‘goed onderbouwd’. Het doel van dit project is om de interventie erkend te krijgen op een hoger niveau van effectiviteit.
Lopend2020-16: Effectonderzoek naar de leerstraf So-Cool
Dit onderzoek brengt in beeld of So-Cool de gewenste effecten oplevert: verbetering van sociale vaardigheden, sociale probleemoplossingsvaardigheden en het zelfvertrouwen, en of de jongeren na So-Cool minder snel recidiveren.
Lopend2020-15: Ontwikkeling van gestandaardiseerde diagnostiek van de gewetensontwikkeling bij kinderen en jeugdigen
Het doel van het project is ontwikkeling van een diagnostisch instrument voor het in kaart brengen van het geweten bij jongeren, gebaseerd op een duidelijk theoretisch kader en met een verantwoord instrument. Dit stelt de professional in staat de diagnose te formuleren als een gestructureerd professioneel oordeel bij jongeren tussen 12 en 24 jaar oud.
Lopend2020-14: Doorontwikkeling en implementatie van VR assessment “What’s Up?”
In dit project wordt What's up doorontwikkeld en wordt de implementatie en meerwaarde van What’s Up? onderzocht in het primair proces van de ambulante en residentiële forensische zorg voor jeugd.
Lopend2020-13: De effectiviteit van de MY LIFE behandeling. Werkt het en wat werkt er?
Het doel van dit onderzoek is de effectiviteit van de MY LIFE benadering onderzoeken waarbij er wordt gekeken wat de werkzame elementen zijn binnen dit onderzoek
Afgerond2019-11: Helende honden
Effectiviteit van Dutch Cell Dogs op recidive van jongeren in Justitiële Jeugdinrichtingen.
Afgerond2019-10: Mindfulness voor gesloten (for) Jeugdzorg
Het ontwikkelen van een energieke mindfulness traject die aansluit bij de leefwereld van de jongeren.
Afgerond2019-09: Groepsdruk en Delictgedrag (Literatuuronderzoek)
Een literatuuronderzoek naar (weerstand) tegen groepsinvloed in relatie tot delictgedrag van jongeren binnen het forensisch domein.
Lopend2019-08: Solid Base 2Go Back Home
Het ontwikkelen van een evidence-based trainingsprogramma voor jongeren in Justitiële Jeugdinrichtingen om gedragsverandering te bewerkstelligen.
Afgerond2019-07: Project Life
Evaluatie van een herstelondersteunende interventie voor jongeren
Afgerond2019-06: Evidence Gap Map Vaktherapie
Een inventarisatie van de literatuur en de onderzoeksbehoeften met betrekking tot vaktherapie
Afgerond2019-05: Onderzoek naar indicatoren radicalisering bij jongeren in forensische zorg: ‘vreemd of gevaarlijk’
Een literatuur- en kwalitatief onderzoek naar de kennis en ervaringen van professionals in het forensisch jeugdveld met radicalisering.
Afgerond2019-04: Risicoscreening bij jongeren en jongvolwassenen
Een laagdrempelige risicoscreener voor zowel de klinische als ambulante setting.
Afgerond2019-03: De combinatie van een emotieherkenning-training met de toediening van oxytocine binnen een forensische context
Het doel van dit project is om ERT aan te passen aan het Nederlandse forensische veld en de effectiviteit van ERT met oxytocinetoediening te evalueren.
Afgerond2018-02: Doorontwikkeling van Multidimensionele Familietherapie
Doorontwikkeling van de MDFT voor jongvolwassenen van 18 tot 24 jaar in een JJI.
Afgerond2018-01: Back to the future
Deze precall richt zich op het vinden van de juiste onderwerpen voor de onderzoeksagenda van KFZ-J.